27 januari 2013

Hemma igen

Resor

Vilken toppenhelg vi har haft med våra vänner i Örnvik! Finns så mycket att berätta, här kommer iaf några bilder med en liten redogörelse från helgen.
 
 
När vi kom fram fredagkväll så hade det blivit nåt knas med säkringen i stugan, så värmen hade inte varit på... Vi tände alla gasolbrännare, coronan och en massa ljus och så myste vi ner oss i soffan tillsammans med en massa täcken och såg på en film :) Gode mysigt ändå, men det tog sin tid innan det blev varmt och torrt...
 
 
Morgonen därpå så blev det såklart skotertur, vi körde först upp till Ballekjaure, där himlen var så sjukt vacker. Det var som ett dis i luften, solen bröt igenom och det var en regnbåge på båda sidor om solen. Alltså man är tvungen att uppleva det, går inte alls fånga på bild. Var helt otroligt.
 
 
John undrade om vi inte skulle köra till varsin ände och gräva efter guld..!?
 
 
Grabbarna skulle såklart utmana backarna också.. Tur jag och Maja var där för att hjälpa dom loss, höhö.
 
 
Sen var det lunchdags uti stugan, där vi skulle steka hamburgare, men den planen gick inte som tänkt.. När jag gick för att hämta hamburgarna som legat i en konsumkasse utanför dörren under natten, så tar jag fram en öppnad hamburgerförpackning, som är tom..! Så jag frågar Maja om hon redan tagit fram dem och lagt på en tallrik eller nå, men inte det. Det läskiga var att hamburgerpåsen var jättefint öppnad, och låg ju kvar i konsumkassen, men var helt tom! Inga spår efter något djur alls kring bron.. Maja tror det var Lavinbjärrnn! Så tur att vi hade en stor bit med korv som vi stekte och åt i hamburgerbröden då istället, blev himla gott det med :)
 
 
Sen blev det fiske på Tjeggelvas, och det var John som stod för fiskelyckan. Han drog upp en hel del småfiskar, men tillslut drog han upp en riktigt grann en, som vi tror är en Kröding eller Regnbåge. Det blev uppäten till kvällsmat senare :)
 
 
 
Maja och hennes vita fluffiga mössa, eller Kitty som vi kallade den. Varför det är så vitt i bakgrunden är för att det på eftermiddagen la sig som en dimma kring alla bergen, man såg bara vitt vitt vitt vart man än kollade.
 
 
På kvällen blev det tacos med älgköttfärs som jag och Maja stekt ute över elden, så himla mys! Vi fortsatte kvällen med en varm bastu, tror jag och Maja satt i en timme och surrade efter att grabbarna veknat... ;) Sen såg vi film innan vi stupade i säng efter en lååång dag :)
 
Idag hann vi också med en sväng på skotrarna, det var alldeles klarblå himmel och sol men dock väldigt kallt. Har inga bilder från idag tyvärr, min mobil dog och kameran var nerpackad.
Det finns verkligen inget som går upp mot att vara i fjällen, få vara ute i naturen och sen mysa i en liten stuga. Vi är bortskämda som har så fin stuga i Örnvik att fara till!
Tack John och Maja för att ni ville följa med, vi har haft så kul :)
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress