Nöjda vandrare som just slagit upp tälten efter 4 timmars färd till fots! 
Vi hittade en perfekt tältplats vid vattnet, i en liten fåra nära en större tjärn som heter Tjatsvagge, dit brukar våra första turer med skotrarna bli tidigt på säsongen.
 
 
 
 
 
 
 
Vi började alltså gå från vägen nära Örnvikscampingen, det var till en början en vandringsstig som var utmärkt på kartan, sista biten gick vi inte efter stigen. Blev en sträcka på ca 8-9km, vilket på uppvägen tog ca 4 timmar, när vi skulle ner på söndagen gick det lite snabbare då vi hittade en bättre väg, tog då ca 3 timmar. 
 
Så fantastiskt härligt var det, vädret började lite dassigt med regnskurar till och från, men vi vaknade till fantastiskt strålande väder på söndagsmorgonen. Vilket känsla att vakna uppe på fjället! Balsam för själen. Så här såg det ut när jag kikade ut från tältet tidigt på morgonen:
 
 
Summa summarum; en kanonhelg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi varit på utflykt! Vi drog på oss våra nya vandringskängor, och åkte först till Grodkällan, och sedan mot den närmsta fjälltoppen härikring, Akkanålke i Arvidsjaur. Perfekt för att gå in våra skor, och vilken natur :)
 
Grodkällan var såklart jättehäftig, alldeles turkosblå och man såg ner till botten när det tryckte in vatten. Jag åt både blåbär och hjortron(!) direkt från marken, ja en superhärlig dag helt enkelt. Och inga skavsår! :)